Katoen & Oeko-Tex-certificaat

Stofsoort

Cotton Cretonne Fabric 121 gsm

100% cotton

Verwerking / Gebruik

Gemakkelijk te naaien, lichtgewicht katoenen stof met een platbinding, geschikt voor een grote verscheidenheid aan toepassingen.

SPECIFICATIE

  • Maximaal bedrukbaar gebied: 147 cm
  • Gramgewicht: 121 g/m2 (+/- 5%)
  • Aantal threads: 302 x 272
  • Geschatte krimp: -1,0% in lengte en -2,5% in breedte

GEBRUIK

Cretonne katoen is een veelzijdige stof die geschikt is voor een groot aantal naaiprojecten, van blouses, overhemden, jurken, kinderkleding tot beddengoed, accessoires en woondecoraties.

ONDERHOUDSINSTRUCTIES

Machinewas max. 40° C op een delicate stand, met fosfaatvrij wasmiddel. Zet de centrifugesnelheid op max. 400 draaien.

Bij het wassen van de bedrukte stoffen met gepigmenteerde inkten raden wij fosfaatvrije wasmiddelen aan. Uiteraard raden wij het gebruik van bleekmiddel en sterke vlekverwijderaars af. Als je capsules of andere reinigingsmiddelen gebruikt die je direct in de trommel van de wasmachine doet, zorg er dan voor dat het wasmiddel niet in direct contact komt met de bedrukte zijde van de stof.

Stoffen bedrukt met gepigmenteerde inkten zijn het meest kwetsbaar voor beschadiging als ze nat zijn. Het wordt niet aanbevolen om vlekken te reinigen of natte afdrukken te wrijven.

Droog de stoffen in een luchtige ruimte of buiten. Als je stoffen aan een waslijn hangt, kan er verkleuring optreden op de plekken waar de stof buigt. Dit kun je voorkomen door een opgevouwen handdoek aan de lijn onder de stof te hangen.

Wat garandeert OEKO – Tex®?

OEKO-TEX® Standard 100 is een certificaat uitgegeven door de International Association for Research and Testing in the Field of Ecology of Textiles and Leather. Producten met dit merkteken zijn vrij van schadelijke stoffen in concentraties die een negatieve invloed hebben op de menselijke gezondheid. Het certificeringsproces controleert de niveaus van pesticiden, chloorfenolen, allergene kleurstoffen, formaldehyde en zware metalen. Met het OEKO-TEX® kwaliteitscertificaat kunt u de veiligheid bepalen van textielproducten die bedoeld zijn om in contact te komen met de huid.

Stof bedrukken met OEKO-TEX® en GOTS-certificering

Bij het bedrukken van stoffen kunt u er zeker van zijn dat het eindproduct voldoet aan alle strenge eisen van OEKO-TEX® en GOTS-normen. Onze bedrukte stoffen van conventioneel katoen zijn onderworpen aan een reeks tests op de aanwezigheid van schadelijke stoffen. Print op niet-biologische katoenen materialen die het OEKO-TEX® Standard 100 Class I-certificaat hebben ontvangen, wat betekent dat ze veilig zijn voor baby’s en kinderen jonger dan 3 jaar. Biologische materialen die worden gedrukt, zijn GOTS-gecertificeerd, wat bewijst dat we in elke fase van de productie rekening houden met omgevingsfactoren.

<ga terug naar stoffen